KulturaSport

ŠVABO IZ SARAJEVA: Premijerno prikazan dokumentarac o fudbalskoj legendi Ivici Osimu










Na otvorenju sedmog sportskog simpozijuma Simposar prikazan film Švabo iz Sarajeva Sabahudina Topalbećirevića, koji je na ovaj način želio iskazati svoje poštovanje legendi FK Željezničar i bosanskohercegovačkog fudbala u cjelini.

Otvorenje Simposara je privuklo veliki broj poznatih ličnosti u sarajevskom BKC-u, a prije same projekcije filma, okupljenima su se obratili Bogić Bogičević i Zdravko Reić. Selektor fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić otvorio je večerašnji Simposar.

U filmu Švabo iz Sarajeva govorili su Refik Šabanadžović, Nenad Bjeković, Dragan Džajić, Zdenko Jelić, te naravno Asima i Ivica Osim.

Promociji filma prisustvovali su između ostalih trener Sarajeva Husref Musemić, nekadašnji čovjek broj jedan zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, te predsjednik FK Željezničar Senad Misimović.

FK Željezničar Osimu je uručio dres sa brojem osam, a Mirsad Šiljak se u ime kluba zahvalio Sabahudinu Topalbećireviću na filmu.

Sam Ivica Osim bio je dobro raspoložen i zahvalio se svima na dolasku.

Moja je želja da se češće ovako sastajemo, da tu budu igrači i Sarajeva i Želje. Sutra nam slijedi i derbi, a razgovor pomaže pred ovakve utakmice. Neke stvari treba malo smiriti. Želim da derbi prođe mirno, jer fudbal nije samo fudbal, on je barometar. Reprezentacija je barometar stanja u društvu. Kakav se fudbal igra, takvo je stanje u društvu. Hvala još jednom svima što ste došli, malo ste pretjerali“, kazao je Osim.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button