KulturaTuzla

Premijera predstave ”Emigranti” u petak u okviru 21. TKT Festa

U režiji Ivane Petrović

U okviru 21. TKT Festa u petak 29. decembra na repertoaru je predstava ”Emigranti” u režiji Ivane Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla.

Predstava je trebala biti odigrana 8. decembra ali je zbog nepredviđenih okolnosti odgođena za kraj mjeseca. Bit će izvedena na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla posljednjeg radnog dana ove godine od 20 sati. U predstavi igraju Enver Hasić i Damir Altumbabić.

U okviru ovogodišnjeg TKT Festa, izvedeno je sedam predstava u takmičarskom dijelu. Prema ocjeni publike najboljom je proglašena predstava ”Mala čuda” Sanje Milardović u produkciji Teatra Exit iz Hrvatske.

Također je premijerno izvedena dječija predstava ”Crvenkapica” u režiji Envera Hasića i produkciji Teatra Kabare Tuzla. Zbog velikog interesovanja publike, imala je i dva reprizna izvođenja.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

Medijski pokrovitelji  Festivala su Federalna TV, RTV 7 Tuzla, RTV TK, BHRT, N1, Radio Kameleon, Tuzlanski.ba, Tuzlainfo.ba, TNT grupacija, RTV Slon, Balans, Valter Tuzlanski, Bh reporter, Hrvatski glasnik, Tuzlarije i Boljatuzla.ba.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button