LifestyleSuper Žene

Žena koja je sa životnim promenama “na ti” VESIMA ČIČKUŠIĆ: “Mladi ljudi me uče kako da drugačije gledam na svijet”










Svestranost je jedna od osobina koja krasi mnoge naše SUPER ŽENE. Među njima ćete nerijetko naići na one koje su doktorice a uspješno se bave aktivizmom ili profesionalne sportistikinje koje zarađuju za život na poziciji ekonomistice u nekoj firmi. Ni mnoge druge kombinacije zanimanja i zvanja nisu strane u našoj armiji sjajnih žena koje smo okupili ovim projektom. One mogu postići sve što požele, a odlično reaguju kada im život ponudi priliku kakvu nisu ni zamišljale.

Jedna od takvih jeste i kantonalna inspektorica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i asistentica na Odsjeku za žurnalistiku na Filozofskom fakultetu UNTZ-a, sa diplomom na kojoj piše da je doktorica komunikoloških nauka – Vesima Čičkušić.

Ona je jedna od tih žena koja zna da iskoristi prave prilike u životu, ne boji se promjena, od njih uzima ono najbolje, svakodnevno radi na sebi i trudi se svakim svojim potezom doprinijeti bh.društvu. Moramo priznati da su baš to karakteristike koje krase jednu super ženu.

Doktorica ste komunikoloških nauka, otkud u inspekcijskoj službi? Opišite nam svoj profesionalni put?

Kad pogledam unazad, stalno sam između obrazovanja i medija. Završila sam učiteljsku škola, a onda sam željela studirati novinarstvo. Činilo mi se sudbinski da je te 1998. godine kad sam završila srednju školu, bio upis prve generacije studenata na Odsjeku za žurnalistiku u Tuzli. Period studiranja mi je najdraži, bila sam drugi student koji je diplomirao na odsjeku. Dobitnik sam Srebrene plakete Univerziteta u Tuzli. Kompromisi između želja i mogućih izbor su određivali profesionalni put. Bila sam prvi dopisnik – novinar BHTV 1 iz Informativno-tehničkog centar Tuzla. Onda sam radila kao urednik jedne lokalne medijske kuće, a nakon toga kao menadžer odnosa s javnošću u velikoj građevinskoj kompaniji. Konkurisala sam za posao inspektora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u periodu kada sam postala prvi puta majka i nekako sam mislila da mi treba posao od 8 do 4.  Sada vidim puno sličnosti između posla novinara i inspektora – stalno istražujete.

 

Cijeli intervju s ovom izvandrednom ženom pročitajte na ženski.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button