ArhivaFestival Savremene ŽeneSuper Žene

Lejla Berbić: Super žena koja vodi Gradske apoteke Tuzla

Upoznajte inspirativnu priču Lejle Berbić, magistre farmacije i direktorice Javne zdravstvene ustanove koja nadmašuje sve prepreke i ostvaruje izvanredne rezultate.

Upoznajte novu Super ženu – Lejlu Berbić, magistricu farmacije i direktoricu Javne zdravstvene ustanove Gradske apoteke Tuzla. Rođena je u Tuzli 1972. godine, a od malih nogu pokazivala je svoju strast prema obrazovanju i muzici. Njena ljubav prema farmaciji vodila ju je da upiše Farmaceutski fakultet u Sarajevu. Međutim, zbog ratnih dejstava, morala je nastaviti svoje školovanje u inostranstvu. Lejla je otišla u Holandiju i upisala Farmaceutski fakultet na Univerzitetu u Groningenu. Nakon povratka u Sarajevo, uspješno je diplomirala na Farmaceutskom fakultetu.

Uz svoje akademsko postignuće, Lejla je uložila napore u kontinuiranu edukaciju iz Zdravstvenog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu te aktivno govori tri jezika – engleski, njemački i holandski.

Lejla je također posvećena supruga i majka jednog djeteta. Njen rad i predanost u oblasti farmacije, kao i njeno uspješno vođenje Gradske apoteke Tuzla, čine je istinskom Super ženom!

Da li ste oduvijek znali da ćete se baviti poslom kojim se danas bavite?

Uvijek sam sanjala da ću jednoga dana raditi u apoteci, praviti lijekove, istarživati, pomagati bolesnim ljudima. Kao mala zamišljala sam sebe u apoteci na radnom mjestu u bijelom mantilu.

Šta je najizazovnije u vezi Vašeg posla?

Pacijent – osoba kojoj treba pomoći u trenutku kada joj najviše treba a bolesna je.

Šta je najljepše?

Najljepši osjećaj je kad Vam se vrati zadovoljan i ozdravljen pacijent, znate da ste učinili pravu stvar.

Koje su pozitivne stvari koje ste usvojili već kao mlada osoba a koje su Vam pomogle da danas budete tako uspješni u Vašem poslu?

Oduvijek sam bila jako odgovorna a što je i jako i važno u poslu kojim se bavim, odgovornost za nečije zdravlje.

Kao mlada i pored redovnih obaveza na studiju, dodatno sam se educirala kao i dan danas, što svakako uveliko olakšava posao kojim se bavim, kontinuirano praćenje novina u oblasti farmacije.

Ko je žena koja Vas inspiriše i zašto?

Svaka žena koja pored svoje porodice, koju stavlja u prvi plan je, jednako dobro uspješna i na profesionalnom polju – je žena koja me jednostavno inspiriše.

Šta biste poručili svim djevojčicama koje sanjaju snove o tome šta će biti kada porastu ali u sebi nose i strah da u ovoj sredini nije moguće iste i ostvariti?

Drage djevojčice, sanjajte, maštajte o tome šta jednoga dana želite da postanete i ne dajte nikome da vam stane na vaš put želja, za koje sam sigurna da ćete ostvarite ma gdje da živite ako to iskreno i od srca želite.

Lejla Berbić je istinska Super žena koja je pokazala da se upornost, stručnost i predanost mogu spojiti kako bi se ostvarili izvanredni rezultati. Njena inspirativna priča služi kao podsjetnik da se snovi mogu ostvariti bez obzira na prepreke koje se nađu na putu!


Ovogodišnji Festival savremene žene održat će se u Tuzli od 08. do 11. juna. Zapratite nas i na: Facebook stranici FSŽ kao i našoj Instagram stranici fsz.ba za sve informacije o festivalu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button