Sport

Nogometna groznica trese Vitkoviće: Protiv Slobode nema predaje










U srijedu je u Vitkovićima kod Goražda nogometni „praznik“ i svi putevi vode u vitkovićki nogometni „hram“. Naime, nogometaši Azota u šesnaestini finala Kupa BiH u srijedu od 16 sati snage će odmjeriti protiv tuzlanske Slobode.

Sigurno da je Sloboda „papirnati“ favorit u ovom meču, ali nakon eliminacije u prošlom kolu Zvijezde iz Gradačca, u “bosanskom Hoffenheimu” priželjkuju još jedno iznenađenje.

U domaćem taboru s nestrpljenjem i velikim žarom čekaju početak meča, svi igrači marljivo su trenirali, svi bi željeli istrčati na travnjkak u početnoj postavi i svi obećavaju borbu za svaku loptu, korner, aut na svakom pedlju terena cijeli tok meča.

Kapiten ekipe Azota, izvanredni nogometaš koji svojom igrom i borbenošću oduševljava sve ljubitelje nogometa na bilo kom terenu, Almin Isaković u ime saigrača kaže:

„Sigurno da smo dobili veoma teškog protivnika, ali ujedno smo zadovoljni da nam dolazi jedan atraktvan rival koji će naravno privući dosta publike na naš stadion. Isto tako nadam se da ćemo pružiti žestok otpor favorizovanim Tuzlacima. Bez sumnje da ćemo ući u utakmicu sa respektom prema Slobodi, ali nećemo se predavati. Kup je takvo takmičenje gdje ne pobjeđuje uvijek ekipa iz višeg ranga takmičenja, a mi ćemo sve učiniti da, bez obzira na ishod meča, travnjak napustimo ispraćeni aplauzom svih ljubitelja nogometa koji budu prisustvovali ovom meču“, rekao je Isaković.

Slobodno se može reći da su Vitkovići na nogama, nogometna groznica trese ovaj gradić, a ogromno zanimanje za meč vlada i u Goraždu, Foči, Ustikolini…



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button