SportTuzla

Sretne vijesti iz Chicaga: Gimnastičarke Slobode ostvarile veliki uspjeh na turniru

Na ovom prestižnom turniru je nastupilo čak 403 takmičarkeKlub ritmičke sportske gimnastike Sloboda iz Tuzle impresionirao na međunarodnom turniru u Chicagu za vikend koji je iza nas. Na ovom prestižnom turniru, na kojem je nastupilo 403 takmičarke, gimnastičarke Slobode, vođene trenericama Svitlanom i Vannessom Tinjić, osvojile su ukupno 18 medalja: 6 zlatnih, 6 srebrnih i 6 bronzanih.

U seniorskoj konkurenciji, Nejla Muradbegović je zasjala osvojivši 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu medalju. Elena Lončar osvojila je 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju. Belma Mešić se također istakla osvojivši po dvije srebrne i bronzane medalje.

U konkurenciji juniorki, Esmi Huskanović je pokazala svoj talenat osvajajući po jedno zlatno i srebrno odličje, te dva bronzana.

Ovaj impresivan uspjeh gimnastičarki Slobode iz Tuzle u Chicagu izaziva veliki ponos. Njihove izvanredne medalje na međunarodnom turniru ne samo da potvrđuju njihovu izuzetnu sportsku vještinu, već i ističu Tuzlu kao mogućim centrom ritmičke gimnastike, te im u budućnosti želimo još mnogo uspjeha.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button