SportU fokusu

VIDEO: Može li Sloboda ponoviti fantastičnu noć od prije tačno 2 godine?!










FK Sloboda i FK Željezničar u srijedu, 18. aprila 2018. godine od 18 sati na Tušnju igraju revanš susret polufinala nogometnog Kupa BiH. Nakon 0:0 na Grbavici, iz oba tabora s pravom najavljuju prolazak u finale.

“Nadam se da će naša uloga u ovoj utakmici, uz podršku gledalaca donijeti rezultat koji nas vodi u finale Kupa. Ova nedjelja za nas može biti zlatna, nakon naredne dvije utakmice može se za nas završiti pozitivno. Umor je tu, ali umor je i kod Želje. Nadam se da ćemo biti odmorniji i srećniji i doći do finala”, rekao je Slavko Petrović, trener FK Sloboda.

“Nismo odigrali kvalitetno dvije-tri posljednje utakmice, ali sigurno je da ćemo se skupiti i da ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili plasman u finale Kupa. Poslije utakmice na Koševu, samo je Hadžić izostao, priključuje nam se Sinan Ramović, pa ćemo vidjeti koliko ćemo moći njega koristiti”, dodao je Admir Adžem, trener FK Željezničar.

Zanimljivo, prije tačno dvije godine, tačnije 20. aprila 2016. godine, Sloboda je izbacila ekipu Željezničara iz polufinala Kupa BiH. Na Tušnju je te noći bilo 3:1 za Slobodu, dok su Tuzlaci u Sarajevu slavili 1:2.

Prisjetimo se:



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button