ArhivaRadijske novostiTuzlaU fokusu

Predstavljamo: Mladi rock bend iz Tuzle objavio spot za novu pjesmu “Vrba” (VIDEO)










Rock je najpopularnija vrsta muzike svih vremena i bez sumnje da će to tako uvijek ostati. To nam čak mogu dokazati i oni najmlađi kada od malih godina krenu da slušaju i sviraju rock muziku.

Ekskluzivno vam predstavljamo Code Rock, grupu mladih momčića koji su okupljeni oko onoga što oni najviše vole, a to je ljubav prema muzici. Bend sačinjavaju Faris Hadžić, glavni vokal i gitarista, Vedad Glumčević, bubnjar i prateći vokal, Bakir Kalesić, gitarista i Zlatan Kovačević, bas gitarista.

Nedavno su izdali svoju novu pjesmu “Vrba” za koju su napravili čak i spot. Na ideju ove pjesme su došli na zanimljiv način kroz zezanje sa svojim najdražim nastavnikom.

Kako bi radili nešto kreativno, za razliku od ostalih svojih vršnjaka koji radije provode vrijeme igrajući se sa mobilnim telefonima, ovi momci su zajedno sa svojim nastavnikom Edinom Imširovićem došli na ideju da formiraju rock-bend, kako bi što više razvijali sluha za muziku.

Bend su formirali početkom januara 2019. godine i tada su krenule prve probe. Već svoj prvi koncert imali su u augustu 2019. godine u sklopu “Ljeto u Tuzli”, a njihove pripreme za koncert sadržavale su po dvije probe sedmično. Koncert je bez sumnje prošao uspješno, a momci su odsvirali pet odličnih pjesama. Svoje muzičke probe imaju u Kući Plamena Mira u Tuzli, gdje im je sve tehnički i kadrovski obezbjeđeno kako bi bez problema mogli da vježbaju.

Kao tim momci funkcionišu baš složno, dogovaraju se oko svega zajedno, zajedno pišu pjesme, donose nove ideje, Oni imaju sve ono što jedan uspješni bend mora da ima u svom timu. Neki od svjetskih muzičkih uzora su im Kirk Hammet (Metallica), Jay Weinberg, Joey Jordinson (Slipknot), James Hetfield (Metallica). Što se tiče muzike s našim prostora vole da slušaju Bajagu, Bombaj Štampu, SARS, Parni Valjak, Atomsko Sklonište, Bijelo Dugme, Divlje Jagode, Van Gogh. 

Pored ove pjesme, u planu je već nova pjesma “Kokrodil”, koja pored svog mističnog, iskrivljenog naziva nosi i mistične tonove koje ćemo uskoro moći da čujemo. Nestrpljivo očekujemo novi hit odličnog Tuzlanskog benda.

Momci za svoje vršnjake preporučuju da ostave svoje mobilne telefone i da izvan virtualnog svijeta pronađu svoju strast, ako je to slikanje, pisanje, pjevanje, bavljenje sportom, da pronađu neki hobi koji im najbolje odgovara i da se druže što više s ljudima.

U nastavku vam donosimo videozapis njihove nove pjesme “Vrba”.

Obavezno zapratite bend “Code Rock” na njihovom instagram profilu i budite prvi koji će primiti nove obavijesti od njih, jer se ovo ne smije propustiti.

https://www.instagram.com/p/B8YvvVhnkT-/?utm_source=ig_web_copy_link

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button