Kolumne

Redžo- TO SMO MI !!!!










Piše: Mario Vranješ

Svjedoci smo zadnjih dana po svim društvenim mrežama i većini portala u regiji ismijavanja na račun predsjedavajućeg Općinskog vijeća u Zavidovićima gospodina Redže Seferovića poslije pojavljivanja video uratka sa konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Zavidovića gdje je gospodin Seferović po prvi puta obnašao ulogu predsjedavajućeg.

Možda će Vas zanimati i:

Gospodin Seferović je kao član A-SDA stranke i pripadnik romske manjine poslije ovih zadnjih lokalnih izbora u BiH dobio dovoljan broj glasova od svojih sugrađana da bi ušao u vijeće i bio imenovan na funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Dakle, gospodin Seferović je legalno izabran predstavnik građana.

Na video snimci te sjednice se vidi očito nesnalaženje pa i osnovno neznanje gospodina Seferovića u ulozi predsjedavajućeg vijeća tako da sve, u nekim trenucima ( većini trenutaka) izgleda komično i žalosno u isti čas, takoreći tragikomično.

I tu dolaze na red društvene mreže, portali i ismijavanje i ibretenje nad likom i djelom gospodina Seferovića. Ismijava se njegov govor, njegovo neznanje dužnosti, neki su išli do te granice neukusa da su sve vezali uz njegovo porijeklo, manjinu kojoj pripada. Počeli su se uz gospodina Seferovića lijepiti nazivi kao”sakupljač željeza”,” prosjak”,”čergar” i sl.

Mnogi su našli manu i naziv gospodinu Seferoviću zaboravljajući jednu osnovnu stvar…

MI SMO IZABRALI REDŽU !!!!

Mi smo ti koji od početka devedesetih, konstantno, uporno i patološki glupo biramo neznalice, lopove, kriminalce, nekompetentne ali podobne.
Mi smo ti koji biramo sve i svakoga samo neka je naš, neka nije njihov, ne želeći vidjeti da u stvari radimo kontra nas i kontra naše djece.
Mi smo ti koji svoj glas cijene toliko da za njega dobiju 100 grama kafe, litru soka sa skorim istekom roka i kilu banana ili ako je neko bolje sreće i 20 KM u kešu.
Mi smo ti koji se još uvijek pale i žare na priču o 100.000 radnih mjesta i zlatnim kašikama u svakoj porodici.
Mi smo ti koji više vjeruju političaru iz svoje nacije nego urliku gladnog stomaka svoga djeteta.
Mi smo ti koji smo odustali da biramo, već smo bez imalo otpora pristali samo da slušamo i klimamo glavama na bilo koju glupost i kriminal u zemlji.
Mi smo ti koji su se skoro pa predali i skoro pa odustali od svega.
Mi smo ti koji smo mutavi i beskrvni na svaku pojavu nepotizma, korupcije i od lijevih i od desnih.
Mi smo ti koji tupavo gledaju kako su idoli našoj djeci postali političari koji misle samo na sebe, dileri drogama, kriminalci i mafijaši, desetorazredne pjevaljke i pjevači i starlete koje su svojim nazivom”starlete”samo dali malo zvučniji naziv za najstariji zanat na svijetu.
Mi smo ti koji smo prestali da vjerujemo u nečije dobre namjere, pa retardirano biramo one u čije smo se loše namjere odavno uvjerili.
Mi smo ti koji su izdali ovu zemlju, i nastavljamo da je izdajemo i prodajemo.
I stoga…
Nije REDŽO najgori.Gospodin Seferović je već godinama u i oko politike, ima iskustva sa nevladinim sektorom, vatrogasac je.Jednostvano se nije snašao prvi dan na poslu i sitne duše i dušmani su to iskoristili a raja jedva dočekala da nekoga popljuje da ne bi mislila na svoju muku.

Mi smo najgori i taman nam je onako kako zaslužujemo !!!!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button