IstaknutoKolumne

Kultur Shock razdrmao publiku u Tuzli

Ponovo nakon 5 godina, Gino Jevđević je sa svojom ekipom oduševio publiku i doveo atmofseru do usijanja u prepunoj tuzlanskoj Palmi.

Turneja pod nazivom „No Nostalgia“ počela je u Grčkoj, a završit će se u Italiji. Kultur Shock je noć prije sinoćnje svirke u Tuzli svirao u Zagrebu, a turneju nastavljaju 14.04. Mostaru, ali ipak ni taj natrpani raspored nije utjecao na energiju i možemo reći da je Kultur Shock još uvijek svjež kao i prije četvrtine stoljeća kada su počeli svoj muzički put.

Možda će Vas zanimati i:

Možda je do nešto osvježene ekipe, možda je do načela i svjetonazora koji se nisu promijenili godinama i za koje se još uvijek bore, ali estetika šoka i pozivi u borbu protiv nasilja još uvijek su svojevrsna zastava ovog benda i publika to obožava.

„Eno mi tetka“

Publika je bila raznolika, od metalaca do hipija, preko starije raje, sve demografske kategorije su sinoć došle da pozdrave dobre vibracije, gitare, violine, bubnjeva, klarineta, trube i glasnih žica i ako ste nešto mlađi mogli ste da vidite i svog tetka u prvom redu.

Svi oni koji su došli da slušaju neki „suhoparni“ rock su se vjerovatno razočarani vratili kući, jer je koncert bio sve samo ne dosadan. Naprotiv, bio je duhovno iskustvo, koktel ritmičnih, energičnih žanrova, balkanski gypsy pank sa tvrdim rockom koji izuva iz cipela i tjera i one koji ne znaju svaku pjesmu da skaču i osjećaju svaki ton i ljubav sa kojom ga ovi ljudi prave.

Hvala Kultur Shocku na svemu što jesu, a naročito na dobroj zabavi i idealima od kojih ne odustaju.

Back to top button