Kolumne

Omaž tuzlanskom McDonald's-u.

Pored Ismeta i Meše ostala je priča o još jednoj legendi koju naročito mlađa generacija rado pamti i prisjeća se sa osmijehom.

Tuzla danas ima pregršt dobrih restorana kao i bogatu ponudu Fast Food objekata, ali prve ljubavi su ipak najslađe.

Fast Food Bosburger se nalazio na mjestu današnjeg Textile House-a, objeakt pored Ismeta i Meše. Omladina se tu okupljala i bio je to vrhunac večernjeg izlaska za mlađe generacije.

No photo description available.

Kada si mali svaki rođendan dočekuješ sa radošću – a ukoliko će se taj rođendan proslaviti u Bosburgeru, sreći i veselju nije bilo kraja, pa makar to bio i rođendan tvog druga na koji si pozvan, znaš da je jedno nezaboravno druženje i igra pred vama.

Bosburger je radio sve do kobnog marta 2008. godine kada se u objektu otrovalo dvjestotinjak ljudi, nakon čega je Bosbruger zatvoren.

Tuzlaci se Bosburgera prisjećaju sa posebnom nostalgijom:

„Imala je i Tuzla svoj McDonalds nekad“

„Tu su mnoge ljubavi počele i omladina se sastajala.“

„I umjesto da imamo i Bosburger i McDonald's i Burger-king i KFC… mi smo se vratili na početne postavke. Sve je to odraz siromaštva posebno onog materijalnog ali i mentalnog.“

„I mogu bez problema da se kladim da je sve bilo daleko, ali baš daleko bolje nego u Mekdonaldsovim restoranima.“ – Samo su neki od komentara u Facebook grupi – Tuza povratak u prošlost.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button