Vijesti

Nova hrvatska riječ: Mljevenici upola s lukom




Zagrebački restoran “Insta@Food” predstavio je gastronomski novitet – mljevenike. Ako vas mljevenici podsjećaju na jelo koje već postoji, u pravu ste. Riječ je o ćevapima.

Vlasnik zagrebačkog restorana kaže da su se na novi naziv odlučili da ne bi uvrijedili komšije.

Možda će Vas zanimati i:

„S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvrijedili ljude iz susjedne države i nazvali ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike“, kaže za hrvatski portal 24sata, Domagoj Delač, vlasnik “Insta@food”.

Prema njegovim riječima, dugo su isprobavali sastojke za mljevenike kako bi došli do savršenih „mljevenika“.

„Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmjeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan“, istakao je Delač.

Izvor: Fokus.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button