Lifestyle

Ideja za brzinski ručak: Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa










Ukoliko još uvijek ne znate šta pripremiti za iftar, donosimo vam ideju u zadnji čas. Jednostavan, a ukusan recept za ručak kojim će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

Možda će Vas zanimati i:

4-6 većih telećih šnicli
4 kašike supe ili vode
4 kašike vrhnja za kuhanje
2 kisela krastavca
2 kašike senfa
2 kašike ulja
sjeckani peršun
sol
biber
vegeta

Priprema:

Teleće šnicle malo potući s batom (drveni čekić za meso), začiniti solju, biberom i vegetom pa ih popržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti sa supom ili vodom. Dodati vrhnje za kuhanje pa promiješati. Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje i promiješati. Dodati senf, sjeckani peršin pa prokuhati i začiniti prema želji. U umak vratiti ispečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Poslužiti uz prilog prema želji – dinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu… i salatu.

Prijatno!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button