Lifestyle

Durmić: Ne želimo da žene više budu marginalizovane










U povodu obilježavanja Dana žena, u Javnoj ustanovi Mješovita sapbraćajna škola u Tuzli danas je uprlićena edukativno-obrazovna konferencija pod nazivom “Žena znači život, a ne jedan dan”.

IMG_9965Mr. sc. Indira Durmić, profesorica Bosanskog jezika i književnosti je istakla kako ova konferencija ima za cilj da se na jedan malo neuobičajen način doživi taj praznik i da se  uloga žene prikaže kao veoma velika u svakom segmentu života.

Pored toga je istakla da će u sklopu konferencije biti održano i edukativno predavanje na  temu “Prevencija i liječenje raka grlića maternice” koju će voditi prof. dr. med. sci. Dženita Ljuca, načelnica klinike za ginekologiju i akušerstvo Tuzla, upravo iz razloga da žene trebaju da budu prije svega zdrave.

Konferencija se sastojala i od predavanja na temu “Žena u književnosti” kao cilj predstavljanja žena u svakodnevnom životu.

Okupljenima se obratio i direktor škole prof. Šekib Karić koji je naveo da žene trebaju biti žene kroz čitavu godinu, a ne samo taj jedan dan.

Posebnu umjetničku notu samom programu dala je i učenica Osnovne muzičke škole Tuzla, Arina Bilalović sa violinom.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button