Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Muhamed Isabegović u Tuzlu dovodi veliku softver konferenciju za programere

BIGBANG2023


Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih.

Muhamed Isabegović rođen je 28.05.1993. godine u Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

Svoje osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje završio je u Tuzli. Vlasnik je bachelor diplome za smjer Informacione Tehnologije. Trenutno studira na master studiju softverskog inženjerstva na Tehničkom Univerzitetu u Beču.

Već sedam godina radi u IT industriji, te je obnašao funkcije softverskog inženjera, tehničkog vođe projekta, kao i glavnog koordinatora za cijeli tehnički tim. Trenutno radi na poziciji Senior softverskog inženjera.

U posljednjih pet godina, imao je priliku volontirati u raznim organizacijama, poput organizacije Zemlja Djece, Fondacija Budućnosti Bosne i Hercegovine i Crveni Križ Novo Sarajevo. Išao na različite razmjene u sklopu Erasmus+ projekata, podržanih od strane EU. Do sada je obnašao ulogu starijeg brata, vođe tima, koordinatora raznih projekata, mentora tehničkih i soft vještina.

Muhamed trenutno volontira na poziciji glavnog koordinatora za EuRuKo, najveću evropsku tehničku konferenciju za Ruby programski jezik, za koju se izborio da dovede u Tuzlu iduće godine.

Bio je učesnik različitih Hackathona i kreativnih festivala, na kojima je osvajao nagrade. Također, imao je priliku posjetiti mnoge konferencije u Bosni i Hercegovini, ali i u inostranstvu.

Muhamedova postignuća:

Glavni koordinator za EuRuKo konferenciju, najveću evropsku tehničku konferenciju za Ruby programski jezik, koja dolazi u Tuzlu 2024 godine.

Pobjednik UNFPA i Klika D.O.O. Hackathona

Drugo mjesto na Bicom Systems Hackathonu “Hajde da komuniciramo!”

Pobjednik foto konkursa Rastok na temu “Suživot i kulturna međuzavisnost”

Pobjednik fotografskog takmičenja Zoom 2013 sa foto-esejom na temu “Život mladih ljudi u Bosni i Hercegovini”

Certifikat izvrsnosti od strane Fondacije za budućnost Bosne i Hercegovine

Certifikat o volontiranju “Stariji Brat, Starija Sestra”

Na šta je Muhamed najponosniji?

“U septembru ove godine preuzeo sam odgovornost organizatora najveće evropske konferencije za Ruby programski jezik koju dovodim u Tuzlu iduće godine. Nadam se da ćemo kvalitetno odraditi posao i gradu ostaviti poklon na koji ćemo moći biti ponosni”, rekao nam je Muhamed.

U budućnosti Muhamed planira završiti master studij i raditi na ličnom usavršavanju.

Poruka mladima:

“Moj savjet mladima je da tražite pozitivne primjere oko sebe i držite se tih primjera, to je za mene funkcionisalo, a ako imate priliku da nešto pozitivno doprinesete svojoj državi učinite to. Znam, zvuči jednostavno, nije lako ostvarivo, ali imajte na umu da promjene kreću od vas samih”, zaključio je Muhamed.

Muhamed Isabegović kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Nauka i obrazovanje.
Za njega od ponedjeljka (6.11.2023.) možete glasati na OVOM LINKU.

Projekat podržan od strane BH Telecoma,  Federalnog Ministarstva kulture i sporta, Grada Tuzla, Udruženja Kultura media i Radio Kameleona.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button