SportU fokusu

NEMA ZIME ZA TUZLANSKE MALONOGOMETAŠE: Mladi tim Kompreda 18 minuta parirao prvacima BiH, ali nije uspio ući u finale Kupa BiH (FOTO)










U lijepoj atmosferi koju su večeras napravili navijači u Maloj dvorani Mejdan, malonogometaši Bosna Kompreda poraženi su rezultatom 2:7 od prvaka BiH, ekipe Mostar SG Staklorad, a u okviru polufinala Kupa naše zemlje.

Mladi tim Kompreda, ponesen navijanjem svoje publike, odlično je parirao u prvom poluvremenu. Punih 18 minuta bili su, zahvaljujući borbi, želji i agresivnosti ravnopravan rival favorizovanim gostima, ali su pred kraj prvog dijela primili dva brza gola. Strijelci za goste bili su Ivanković i De Souza.

U drugom poluvremenu su Tuzlaci još više riskirali. Mnogo napada igrali su praktički bez golmana, a Mostarci su to iskoristili te do 32. minute postigli još četiri gola. Ivanković je dodao još jedan, a u listu strijelaca su se upisali Radin i dva puta Kahvedžić.

Rezultat je tada glasio 0:6 i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Uspjeli su domaći do kraja postići dva gola preko Zulića i Hadžialijevića, dok je sedmi gol za goste postigao ponovo De Souza.

Unatoč porazu, veliki je ovo uspjeh za MNK Bosna Kompred. Stići do polufinala Kupa BiH kao prvoligaš i sa prosjekom godina 20,4 je, vjerujemo, samo motiv više da momci trenera Mirze Šehanovića rade još bolje te u narednom periodu postižu dobre rezultate.

Treba istaći da će ekipa Mostar SG Staklorad u finalu igrati protiv sarajevskog Centra, koji je danas u drugom polufinalu pobijedio Bubamaru iz Cazina rezultatom 4:1.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button