LifestyleU fokusu

Paralizovani dječak “propuzao” uz kućni izum njegovog oca (VIDEO)










Maleni Brody Moreland je proveo 16 dana u bolnici odmah nakon rođenja, te je u te dvije sedmice morao proći kroz dvije operacije kičme. Zatim mu je dijagnosticirana kičmena atrofija, što je značilo da je paraliziran od struka nadolje.

“U početku smo bili skrhani. Stalno smo ispitivali doktore gdje smo pogriješili i zašto se to desilo našem djetetu”, kazala je majka Ally Moreland za GMA.

Uskoro su primijetili kako Brady ima problema sa korištenjem malog pomagala za puzanje, te je njegov otac Taylor Moreland odlučio napraviti nešto efikasnije i bolje. Njegova ideja je prerasla u produkt u septembru 2018. godine, kada je kreirao “Žabu”, spravu koja košta 300 dolara i koja djeci do šest mjeseci omogućava da se kreću pomoću svojih ruku.

“Žaba se kreće veoma lako, što motivira djecu koja se inače teško kreću i pruža im drugačiji doživljaj puzanja. Veoma je lagana i jednako dobro radi i na tepihu, pločicama, parketu i sličnim površinama”, kazao je otac dječaka.

Ova sprava se sada prodaje i djeci sa drugim oblicima poteškoća u razvoju. Nekoliko majki se javilo Tayloru kako bi mu zahvalile jer je pomogao njihovoj djeci da nauče koristiti ruke za puzanje, što im je inače predstavljalo veliku prepreku i komplikaciju.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button