Svijet

U New Yorku se sudarila dva voza, povrijeđene 24 osobe

Voz podzemne željeznice u New Yorku, u kojem je bilo oko 300 ljudi, sudario se sa vozom koji nije u funkciji u blizini West 96th Street na Menhetnu u četvrtak, zbog čega su vozovi iskočili iz šina, saopštili su zvaničnici Metropolitan transportne uprave.

Povrijeđene su 24 osobe kada se voz broj 1 koji je kretao prema sjeveru, koji je išao malom brzinom, sudario sa drugim vozom, u kojem su bila četiri tranzitna radnika. Nijedna od povreda se ne smatra ozbiljnom.

Zvaničnici su na konferenciji za novinare u četvrtak rekli da se čini da nesreća nije povezana s kvarom opreme.

Incident je počeo kada je voz broj 1 zastao u ulici 79. jer su mu vandali aktivirali kočnice. Voz je izašao iz saobraćaja i polako se probijao u grad, a prolazio je 96. ulicom kada se voz sa 300 putnika vraćao na lokalnu prugu ispred njega. Putnički voz je dobio dozvolu da nastavi, rekli su zvaničnici.

Zvaničnici Metropolitan transportne uprave kazali su da je otvorena istraga o uzroku nesreće.

Pored 300 ljudi u putničkom vozu, vatrogasci i M.T.A. radnici su takođe evakuisali još 300 do 400 putnika iz voza iza njega, nakon što su prekinuli struju u stanici. Usluga na linijama 1, 2 i 3 obustavljena je u većem dijelu Menhetna nakon iskakanja iz šina.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button