Sport

NK TOŠK slavi 90 godina: U Tešnju se sprema nogometni spektakl!










U povodu obilježavanja 90 godina NK TOŠK iz Tešnja, u petak 28. jula sa početkom u 18 sati na stadionu “Luke” održat će se veliki nogometni spektakl. Naime NK TOŠK, institucija koja živi od davne 1927. godine i čiji dres, koji je “svetinja”u Tešnju, a koji su nosile na stotine i stotine tešanjskih mladića, ali i igrači iz brojnih bh.gradova, povodom tog velikog jubileja sprema spektakl, o kome se već danima priča na svakom ćošku, kafiću, pijaci…

Naime, vrijedni organizatori iz ovog kluba sa čijim rezultatima se ponosi cijeli Tešanj, pozvali su u goste legende bh. nogometa koji će istrčati na “megdan” TOŠK-ovim legendama.

“Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos obilježavanju ovog velikog događaja za naš klub i našu čaršiju. 90 godina je ogroman period u radu svakog kluba, a koji slavi veoma mali broj klubova, ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu i Evropi. Biće ovo nogometni praznik, meč za ‘dušu i sjećanje’ i sigurno da će svi uživati u nogometnim čarolijama nekadašnjih velikana bh. nogometa, ali i našeg kluba. Ovo je poklon našim vjernim navijačima, popularnim ‘Atomcima’, ali i svim ljubiteljima nogometa iz brojnih gradova koji su najavili dolazak na tribine tešanjskog nogometnog ‘hrama'”, izjavio je predsjednik NK TOŠK, Muris Jabandžić.

U petak će u Tešnju biti prisutna brojna poznata bh. nogometna imena kao što su: Glavaš, Konjić, Bolić, Dedić, Gušo, Šečerbegović, Musić, Škrba, Šabanadžović, Varešanović, Bujak, Mujezinović, Hasančić, Zaimović, Joldić, Mešanović, Šabić, Berjan, Adžem, Bešlija, Bradarić… a koje će predvoditi selektor Fuad Muzurović, a kome će pomoćnik biti poznati bh. glumac, rođeni Tešnjak, Enis Bešlagić.

Kontra njih će biti legende TOŠK-a, a koji su ostvarili sjajne rezultate za proteklih 90 godina izuzetnog rada kluba: Mujkić, Bureković, Hadžiahmetović, Numanović, Bukvić, Osmić, Sirovica, Hasanbašić, Saračević, Deljkić, Aličić, Ibraković, Pašić, Hozić, Bajrić, Omerčić, Hozić, Hodžić, Delić… a treneri će biti Mustafa Jabandžić i Salko Hadžiselimović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button