Sport

Šest medalja za članove AK “Sloboda Tehnograd” na pojedinačnom prvenstvu za juniore










Na Pojedinačnom atletskom juniorskom  prvenstvu BiH za juniore-ke koje je ovog vikenda održano u  Sarajevu, atletičari-ke AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili su šest medalja, od čega pet zlatnih i jednu srebrnu.

 Dvostruku titulu državnog juniorskog prvaka BiH za 2021. godinu osvojio je Edhem Vikalo  koji je pobijedio u trkama na 100 m i 200 m, čime je odbranio prošlogodišnje osvojene titule u ovim disciplinama.

Dvostrukom titulom juniorske prvakinje BiH za 2021. godinu,  okitila se i Elma Hasanbašić koja je pobijedila u trkama na 3000 m stipl i 5000 m.  Prvak BiH za 2021. godinu postao je i Adi Nurkanović koji je zlatnu medalju i prvo mjesto osvojio u trci na 3000 m stipl, dok je srebrnu  medalju osvojio prvog dana takmičenja u trci na 5000 m.

Pored osvojenih titula državnih prvaka i juniorskih viceprvaka BiH za 2021. godinu, uspješan vikend  članova AK “Sloboda Tehnograd” upotpunili su Rusmir Malkočević i Hajrudin Vejzović koji su učestvovali na  međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici na kome je Rusmir Malkčević u trci na 400 m prepone osvojio 2 mjesto sa rezultatom 51:60 s, te Hajrudin  Vejzović koji je istrčavši svoj lični rekord u trci  na 100 m osvojio četvrto mjesto.

Već narednog vikenda naše atletičare-ke očekuje nastup na pojedinačnom prvenstvu BiH za seniore-ke koje će se održati u Zenici koje će ujedno biti i izborno za odabir seniorske reprezentacije BiH za nastup na Timskom prvenstvu Evrope koje će se krajem juna održati u Nikoziji.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button