Crna hronika

Majka uhapšena zbog bludničenja, petero djece vraćeno očevima










Kriminalistička policija Policijske uprave Doboj uhapsila je jučer 35-godišnju J. G. iz okolice Teslića zbog sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o majci petero maloljetne djece, za koju u policiji tvrde da su bila zapuštena i raspuštena, a majka čak nije vodila brigu ni o njihovoj higijeni.

Bolesno ponašanje 

– Djeca su živjela u nenormalnim uvjetima, a majka ih nije slala ni u školu. S druge strane, ona je često u kuću dovodila muškarce s kojima je imala seksualne odnose, ne mareći što se u drugoj sobi nalaze njena djeca. Čak je starijim kćerkama dozvoljavala da u kuću dovode muškarce i da se ponašaju neprimjereno – pojasnio je izvor blizak istrazi.

U PU Doboj navode da je, prema nalogu Osnovnog suda u Tesliću, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje je J. G. koristila za stanovanje.

Pružala otpor

– Tom prilikom su pronađeni predmeti koju mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku. Osumjičena je sprovedena na kriminalističku obradu, nakon čega će biti predata Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – saopćeno je iz PU Doboj.

Nezvanično saznajemo da je J. G. prilikom hapšenja pružala otpor pa je policija morala da je savlada i na ruke joj stavi lisice kako bi je smirili. Nakon hapšenja majke, djeca su, navodno, predata očevima, a o svemu je obaviješten Centar za socijalni rad u Tesliću, koji će pokrenuti odgovarajuće procedure.

Spolna zloupotreba  

Pored zapuštanja vlastite djece, protiv J. G. se vodi istraga i zbog sumnje da je počinila krivično djelo spolna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina. O čemu se tačno radi, u policiji nisu željeli da otkrivaju, navodeći da je sporno bilo upravo to što je majka starijim kćerkama dozvoljavala da se ponašaju neprimjereno.

Izvor: avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button