Crna hronikaTuzlanski kanton

Pucnjava u Lukavcu, jedna osoba smrtno stradala
Nakon pucnjave koja se sinoć dogodila u lukavačkom naselju Koksara, jedna osoba je preminula. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK, prilikom tuče je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te je ranjen 35-godišnjak iz Lukavca.

“Dana 15.04.2024.godine, u 22,57 sati, PS Lukavac je prijavljeno da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i SHMP Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u JZU UKC Tuzla, gdje je preminulo, a radi se o A.M.(1989) iz Lukavca.

Možda će Vas zanimati i:

Takođe oko 23,05 u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara.

O događaju je odmah upoznato KTTK-a, te je u kasnim noćnim satima 15/16.04.2024.godine započeo uviđaj, kojim sa lica mjesta rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji SKP UP MUP TK-a i OKP PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice. Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost KTTK-a,” kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.Izvor
Rtvslon.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button