Sport

VIDEO: Hertha slavi Ibiševića, Vedator ušao u istoriju Bundeslige!










Hertha je na krilima Vedada Ibiševića stigla do nove pobjede u Bundesligi koja joj je donijela treće mjesto na tabeli. Plavo-bijeli su danas nakon preokreta savladali Mainz rezultatom 2:1.

Gosti su poveli u 25. minuti preko Saydela, a prepun Olimpijski stadion u Berlinu na noge ne podigao Vedad Ibišević koji je u 36. minuti nakon asistencije Kaloua pogodio za 1:1.

Ibišević je u 67. minuti krunisao dobru igru svoje ekipe i postigao svoj 100-ti gol u Bundesligi, ali i osmi za Herthu u ovoj sezoni kojim je krunisao preokret na današnjoj utakmici.

Sedam minuta poslije, Ibišević je zbog drugog žutog kartona morao ranije pod tuš, ali njegova ekipa do kraja susreta uspjeha je sačuvati prednost jer je nešto ranije i Mainz ostao s igračem manje.

Hertha je ovom pobjedom zasjela na 3. mjesto Bundeslige sa šest bodova manje od prvoplasiranog Leipziga i tri boda manje od Bayerna.

Ibišević je tako postao šesti stranac koji je došao do 100 golova u Bundesligi, što ga je upisalo u istoriju ovog takmičenja.


HR-MZ_2-1 by mediabh



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button