KulturaSuper vodič - Gdje izaćiU fokusu

Tužna životna priča majke iz Srebrenika u koricama knjige: “Zašto ne volim juli moja čupavice”










Ovo je priča o jednoj majci i njenoj djevojčici. Majka je lavica, borac za kojeg bi mnogi kazali kako nema za šta da se bori, a njena djevojčica je anđeo koji živi i živjeti će kroz majčine riječi među svima nama.

Fotografija korisnika/ce Indira Cosic Smajlovic.

Možda će Vas zanimati i:

Indira Ćosić Smajlović nekoliko posljednjih mjeseci redovno dotiče srca žena i muškaraca Bosne i Hercegovine. Njena priča je teška. Rekli bismo najteža za svakog roditelja.

Indirina kćerka Jasmina oboljela je od raka kostiju, međutim do svog posljednjeg dana nosila je osmijeh na svome licu i želju za životom. Ruku pod ruku, sasvim same borile su se do Jasmininog posljednjeg dana.

“Kada se jedna majka bori za život svoje djevojčice, naročito ako je samohrana majka, jedina je želja da njeno dijete ozdravi. Nakon svega što je prošlo otvorila sam dnevnik moje kćerke i spoznala koliko je ona bila jaka, koliko to što je njena noga bila amputirana nije skidalo osmijeh sa njenog lica. Nekada pomislim da je ona sa osmijehom dočekivala smrt. Najgore od svega bilo je što su bolovi bili prisutni, a ja joj nikako nisam mogla pomoći.”

Redakcija portala Ženski.ba nije ostala imuna na ovu priču i knjigu koja je iz nje izašla. Pitale smo Indiru i kako je skupila snagu da napiše knjigu o svemu što je doživjela skupa sa njenom Jasminom.

“Dok sam tako čitala Jasminin dnevnik u meni se rodila želja da na socijalnim mrežama pišem o svojim osjećanjima i iskustvima. Mislim kako je to bila moja potreba da se ispraznim. Malo po malo skupilo se prilično štivo za knjigu.”

Fotografija korisnika/ce Indira Cosic Smajlovic.

Dok smo razgovarale sa Indirom, ne možete a da u njenom glasu ne čujete želju da pomoć drugima bude njena misija u Jasminino ime. Otkrila nam je i plan da sav prihod od njene knjige ide na račun fondacije koju će osnovati pod imenom “Jasmina” kako bi pomagala djeci oboljeloj od raka i leukemije.

Fotografija korisnika/ce Indira Cosic Smajlovic.

Da ovu životnu priču vrijedi pročitati dokazuje i armija podrške na društvenim mrežama koje je dotakla ova priča koja jednostavno mora biti ispričana.

Zato vas pozivamo sutra, 19.01.2018. godine u BKC Tuzla sa početkom u 18 h da dođete i budete podrška ovoj hrabroj majci koja svojom borbom zaslužuje našu pažnju.

Pokažimo da Tuzla uvijek stoji uz dobre ljude.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button