Valter Tuzlanski

Međunarodni sajam knjiga od 17. do 22. aprila u Centru Skenderija


Na sjednici Programskog savjeta Međunarodnog sajma knjiga JKP Centra Skenderija razmatrane su pripreme za 35. Međunarodni sajam knjiga koji će biti održan od 17.do 22. aprila pod motom “Riječ”.

Savjet je prihvatio informaciju o sajamskim prostorima (dvorana Mirza Delibašić, Dom mladih Skenderija, Plato Skenderija, Privredni grad i VIP salon), saopćile je Press služba Centra Skenderija.

– Otvaranjem novih prostora za autore i promocije knjiga kreativne industrije, izdavaštva, bibliotekarstva i knjižarstva, zadovoljava se interes za učešće na sarajevskom sajmu ove godine. Do današnjeg dana najavljeno je u odnosu na prošlu godinu 20 posto više izdavača i pokazan je izuzetan interes izdavačkih kuća iz Crne Gore, Hrvatske, i Bosne i Hercegovine kao i kulturnih centara koji imaju sjedište u BiH – naglasila je menadžerica Sajma knjiga Amira Bojičić.

Možda će Vas zanimati i:

Savjet je pozvao sve izdavače i knjižare, bibliotekare i institucije nauke, kulture i obrazovanja da se do 17. marta prijave za učešće.

Počasni gosti sajma bit će bosanskohercegovački pisci iz dijaspore.

Također je prihvaćen i sastav žirija sajma u sastavu Asmir Kujović – predsjednik te članovi Marija-Fekete Sullivan, Lejla Alimanović, Biljana Zarić i Aida Gavrić te sekretar žirija Vesna Feleč.

Žiri će dodijeliti tradicionalne nagrade sajma za najbolja ostvarenja u protekloj godini.

Predsjednik Programskog savjeta Sajma knjiga Ibrahim Spahić, zahvalio je KJP Centru Skenderija za temeljite šestomjesečne pripreme sajma, posebno partnerima Društvu pisaca, PEN Centru BiH, Nacionalno-univerzitetskoj biblioteci BiH, Univerzitetu Sarajevo, izdavačima, medijskim partnerima i svim partnerima Sajma.

Savjet je izrazio saučešće porodici književnika Mirsada Bećirbašića koji je bio jedan od najznačajnijih kreatora programa i voditelja Bosanske kuće na sajmu, saopćeno je.

Radiokameleon.ba/ (Vijesti.ba/FENA)Možda će Vas zanimati i:

Back to top button