SportTuzla

Izvršeno službeno mjerenje staze Tuzlanskog maratona za rekreativce










Sportsko-rekreativno društvo „Maratonac“ podiže ljestvicu u organizaciji uličnih trka, naročito dugoprugaških.

Izvršeno je službeno mjerenje tuzlanske staze koje je obavio zvaničan tim Asocijacije internacionalnih maratona i trka na duge staze (AIMS) koji su činile Dragana Ciganović i Lucija Kolić, a uz svesrdnu pomoć organizatora utrke i policije u pratnji.

Ovom aktivnošću zvanična staza Tuzlanskog maratona za rekreativce uskoro će biti zvanično upisana na listu trka u sklopu Međunarodne asocijacije atletske federacije (IAAF). To znači da će istrčana tuzlanska staza za trku od 5 i 10 kilometara, odnosno za polumaraton i maraton, donositi međunarodno priznat rezultat trkačima i kao takva biti uvrštena u kalendare brojnih ljubitelja ovoga sporta.

“Zahvaljujući Sporstko-rekreativnom društvu “Maratonac”, koji je na neki način i predložio da se na inicijatinu gradskog kluba Sloboda Tehnograd i moju ličnu, trasa koja je predviđena za tuzlanski maraton, polumaraton i naravno kraće dionice verificira od zvanične Međunarodne asocijacije atletske federacije kako bi se rezultati mogli vrjednovati”, za Radio Kameleon je rekla Bh olimpijka Kada Delić.

Neka upravo ovo bude razlog više zašto odabrati V Tuzlanski maraton za rekreativce 31.10.2021. godine za svoju narednu trkačku avanturu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button