TuzlaVijesti

Tuzla: Novogodišnja utrka sa humanim ciljem obilježila kraj 2023. godine

Kupujmo Domaće


U Hipermarketu Bingo Sjenjak je održana nezaboravna humanitarna igra pod nazivom “Kupujmo Domaće”, organizovana od strane Omera Isovića i RTV TK.

Sama  inicijativa ima za cilj podsticanje podrške lokalnim proizvodima i istovremeno pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Možda će Vas zanimati i:

U samoj igri, takmičari su se nadmetali u trci s vremenom, imajući samo 3 minute da nakupe što više domaćih proizvoda u korpu, s ograničenim budžetom od 150 KM.

Pobjednik je bio onaj ko je najbliže došao tom iznosu, uzimajući u obzir i broj proizvoda u korpi.

Naša Amra Avdić, predstavljala je Centar “Koraci nade“, te se hrabro se takmičila za svoju organizaciju, dok je Zijo Ribić, predstavljao Dom za djecu bez roditeljskog staranja, u kojem je i sam odrastao.

“RTV TK već mjesec dana radi projekat “Kupujmo domaće, jačajmo BiH”, a trka kolica je jedan od tih segmenata kako bismo unaprijedili prodaju domaćih proizvoda. S obzirom da je kraj godine odlučili smo da ona bude humanitarnog tipa. Obje ekipe su pobijedile i nose jako veliki broj poklona”, rekao nam je Omer Isović, organizator.

Na kraju, iako je postojao zvanični pobjednik, svi su bili pobjednici jer su proizvodi nakupljeni tokom igre donirani za obje ekipe.

U nedjelju (31.12.2023.) godine na RTV TK možete uživati u ovoj posebnoj emisiji, te svjedočiti sreći na licima onih u čije ime smo igrali.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button