Sport

Tuka svečano ispraćen u Dohi, u BiH mu se sprema veličanstven doček (FOTO)










Ambasada BiH u Dohi i bh. građani koji žive i rade u Kataru priredili su sinoć svečani ispraćaj Amelu Tuki prostorijama Ambasade.

Tom prilikom ambasadorica Bisera Turković je uručila Tuki poklone sa simbolima grada Dohe. Tuka se zahvalio svima na izuzetnoj podršci koju je imao u Dohi od početka prvenstva pa sve do osvajanja medalje.

Tuka će danas zajedno sa trenerom Giannijem Ghidinijem sletjeti na sarajevski aerodrom u 11:35 sati nakon čega će se obratiti novinarima, a potom izaći i pred građane koji su najavili svoj dolazak.

Nakon toga Tuka će posjetiti rodni Kakanj u 14 sati gdje mu se sprema također doček organizovan ispred zgrade Općine Kakanj, a centralno slavlje planirano je nakon toga u Zenici.

“Radujem se dolasku, ali osjećam i veliku odgovornost prema svima koji će me doći i pozdraviti, ali ne bojte se, neću otrčati sa bine kada vas vidim, već ću vam se baciti u zagrljaj, jer ste vi moja snaga”, poručio je Tuka.

Svjetskom viceprvaku na 800 metara će doček u Zenici biti organizovan u 20 sati na Atletskom stadionu Atletskog kluba “Zenica” na kojem se također očekuje više hiljada posjetilaca.

Izvor: fokus.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button