SportValter Tuzlanski

Lana Pudar se plasirala u finale Svjetskog prvenstva

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je večeras na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a uspjela je da izbori plasman u finale utrke na 200 metara delfin.

Pudar je nastupila u prvoj polufinalonoj utrci, a završila je kao četvrta sa vremenom – 2:09.42.

Možda će Vas zanimati i:

Najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine zauzela je osmo mjesto ukupno u polufinalu, što joj je na kraju donijelo i plasman u finale.

Finale je zakazano za četvrtak od 17:02 sati.

Podsjećamo, naša plivačica zbog manje povrede ramena nastupa u samo jednoj disciplini – 200 m delfin. Iako je ona željela nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, njen je stručni tim ocijenio takav potez riskantnim redukovanog obima rada na pripremama.

“Iskreno, do zadnjeg momenta nismo bili sigurni da li uopće nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se Lana ipak pojavi i zabilježi nastup. Ona je zaista jako željela da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup u disciplini samo u disciplini 200 metara delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njenih priprema, s obzirom na obim i intezitet treninga u prethodnom periodu, kao i na njeno trenutno stanje”, poručio je Lanin trener Goran Grahovac prije dolaska na takmičenje.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button