Sport

Hokejaši BiH danas protiv Irana otvaraju Svjetsko prvenstvo u Sarajevu

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će današnjom utakmicom protiv Irana početi takmičenje na Svjetskom prvenstvu divizije III B koje se održava u sarajevskoj Skenderiji.

Naši hokejaši će se pokušati domoći divizije III A, sedmog po redu ranga svjetskog hokeja, a prepreke na tom putu su im, pored Irana, i selekcije Sjeverne Koreje, Hong Konga, Singapura i Filipina.

Naša selekcija, koja je prošle godine na Svjetskom prvenstvu divizije III B zauzela drugo mjesto, je favorit za prvo mjesto zajedno sa Sjevernom Korejom koja je ispala iz divizije III A i upravo bi duel protiv te azijske selekcije u posljednjem kolu mogao odlučivati o putniku u viši rang takmičenja.

Možda će Vas zanimati i:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupaju:

Golmani: Dino Pašović, Karim Ahmetovski.

Odbrana: Vasilije Vučinić, Haris Mrkva, Emir Viđen, Nermin Alić, Adnan Smajlović, Rijad Vulović.

Napad: Adnan Mlivić, Andreas Andrijašević, Tarik Ćatović, Mirza Omer, Denny Miškić, Dino Čordalija, Belmin Sinanbegović, Nikko Gaković, Din Alen Filipović, Tarik Krehić, Eldar Mušović, Rijad Pleho.

Selektor reprezentacije je Ross Maclean, a asistirat će mu Will Richard i Ivan Popov.

Nakon večerašnjeg duela protiv Irana, protivnici reprezentaciji BiH su Hong Kong (subota), Filipini (ponedjeljak), Singapur (utorak) i Sjeverna Koreja (četvrtak).

Naša reprezentacija svoje susrete igra u 20 sati, a ulaz na sve utakmice prvenstava je besplatan.

U diviziju III A će se plasirati prvoplasirana ekipa.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button