Crna hronika

Napao majku i kćerku jer nose maramu: Podignuta optužnica protiv nasilnika iz Kiseljaka










Kantonalno tužilaštvo u Travniku nakon sprovedene istrage podiglo je optužnicu protiv Milenka Goluba iz Kiseljaka, koji je 5. augusta navečer napao Jasminu K. iz Fojnice i njenu maloljetnu kćerku kod parkinga benzinske pumpe “BIN” u Kiseljaku, i to samo zato što nose maramu.

Kako nam je potvrđeno u travničkom Kantonalnom tužilaštvu, optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Kiseljaku na potvrđivanje.

Golubu se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje u vezi s krivičnim djelima iz mržnje.

Prema do sada poznatim informacijama, Golub je te noći najprije napao djevojku jer je, kako se navodi, svom daidži kazala “alahimanet”, a potom šakom udario majku Jasminu. Očevici događaja navode da je oko njih bilo još ljudi i žena koje nisu nosile hidžab, te da je Golub napao samo njih dvije koje su nosile maramu.

Majka je uspjela zaštititi kćerku od nasilnika, pa ona nije povrijeđena, ali je zato ona zadobila vidne povrede po glavi.

Povrijeđena žena je policiji kazala da je motiv napada bila činjenica da ona i njena kćerka nose maramu, odnosno hidžab, i da nije bilo nikakvog drugog razloga da muškarac nasrne na nju. Policija je odmah nakon prijave izašla na teren te identifikovala i uhapsila nasilnika.

 

 

 

Izvor: faktor



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button