Sport

Završen ligaški dio: Pogledajte sve parove doigravanja NBA lige










Sinoć je završen ligaški dio NBA lige, te su poznati svi parovi doigravanja.

Doigravanje će se vršiti kroz play-off i play-in. Prvih šest ekipa iz svake konferencije se direktno plasiralo u play-off, dok će ekipe koje su završile od sedmog do desetog mjesta kroz play-in dati ime preostale četiri ekipe u play-offu.

Najuzbudljivije je bilo sinoć u Zapadnoj konferenciji gdje su se četiri ekipe borile za peto i šesto mjesto, odnosno direktan plasman u play-off.

Na kraju je to pošlo za rukom Golden Stateu koji je razbio Portland (157:101) i Los Angeles Clippersima koji su pobijedili Phoenix (119:114).

New Orleans je izgubio od Minnesote (113:108) i sami su sebe otpisali, dok će Los Angeles Lakersi i pored pobjede nad Utahom (128:117) na kraju ipak igrati play-in.

U play-inu svi se susreti igraju na jednu pobjedu. Pobjednici susreta LA Lakers – Minnesota i Miami – Atlanta će ući u play-off kao sedmoplasirane ekipe i igrat će protiv Memphisa, odnosno Bostona.

Poražene ekipe iz tih duela će imati još jednu šansu za ulazak u play-off jer će igrati utakmicu protiv boljeg iz duela New Orleans – Oklahoma City i Toronto Chicago. Ekipe koje prođu u play-off će igrati protiv Denvera i Milwaukeeja.

Prvi susreti play-ina se igraju u noći sa utorka na srijedu.

Svi parovi play-ina i play-offa:



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button