Sport

Odigrana NBA All-Star utakmica: Nikad više poena, nikad manje faula

Sinoć je u Indianapolisu odigran All-Star susret NBA lige koji je potvrdio da se nešto pod hitno mora mijenjati. Na kraju utakmice čak je i komesar lige Adam Silver bio razočaran totalnim izostankom takmičarskog naboja.

NBA liga je za ovu godinu vratila format Istok-Zapad umjesto dosadašnjeg gdje su dvojica igrača s najviše glasova navijača birala sebi ekipe, no ni to nije pomoglo da se zaustavi pad kvalitete košarke na utakmici svih zvijezda najjače lige svijeta.

Na kraju je postavljeno mnoštvo rekorda, a Istok je slavio rezultatom 211:186.

Tako smo dobili prvu ekipu u historiji koja je ubacila više od 200 poena na All-Star utakmici, a postignuto je rekordnih 397 poena.

“Istok je postigao najviše poena… E, pa, čestitam,” rekao je Silver ravnodušno na proglašenju pobjednika.

I dok se uobičajeno proteklih godina govorilo o tome da “igrači više ne igraju odbranu,” u sinoćnjoj utakmici je to bilo bukvalno tako.

Napravljena su samo tri faula, što je također apsolutni rekord i najbolje oslikava stanje na parketu.

“Nešto moramo promijeniti. Iz perspektive igrača zabavno je trčati gore-dole i šutirati,” istakao je LeBron James koji je rekordni 20. put zaigrao na All-Star utakmici.

“Jasno mi je da navijači žele da vide takmičarski naboj, ali se isto tako ni mi ne želimo povrijediti,” dodao je Anthony Davis.

Najbolji strijelac sinoćnjeg All-Star susreta je bio Karl-Anthony Towns koji je ubacio čak 50 poena.

“Za mene All-Star susret nikada nije bio takmičarskog karaktera. Razumijem da ima igrača koji se žele takmičiti, ali za mene je to samo zabava. Ne znam šta NBA liga može uraditi da ovo promijeni,” poručio je Towns.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button