BiH

UPOZORENJE TELEKOM OPERATERA: Ne odgovarajte na ovu SMS poruku










Nekoliko korisnika mreže BH Telecoma, dobili smo informaciju da im na mobilne telefone u posljednjih nekoliko dana sa broja 387 65 231 017 stiže poruka u kojoj ih nepoznata osoba moli za dopunu kredita.

Poruku sadržaja: “Kad stigneš dopuni mi 5 maraka na ovaj broj. U romingu sam, nemam više na računu, a treba mi. Sutra popodne dolazim, pa se vidimo, zvat ću te…,” dobilo je nekoliko čitatelja Faktora.

O navedenom problemu smo porazgovarali sa nadležnim osobama iz BH Telecoma i M:tela te smo saznali da se radi o zloupotrebi broja i da je na ovakve sadržaje najbolje ne odgovarati, a broj obavezno prijaviti operateru.

– Savjetujemo korisnicima naših usluga da na ovakve poruke ne odgovaraju, te da ih izbrišu iz svojih telefona, a broj sa kojeg je poruka stigla prijave na 066 10 10 10 – poručili su iz M:tela.

Upozorenje da na sumnjive sadržaje ne odgovaraju i savjet korisnicima uputili su i iz BH Telecoma.

– Činjenica je da se radi o zloupotrebi broja – pojasnila nam je Nađa Lutvikadić Fočo, PR Manager BH Telecoma i dodala:

-Odmah prijaviti svom operatoru slučajeve poziva i poruka sa sumnjivim sadržajem. Korisnici usluga BH Telecoma to jednostavno mogu prijaviti pozivom ili SMS porukom na besplatni broj kontakt centra 1444.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button