LifestyleU fokusuZanimljivosti i zabava

Probala sam fotoepilaciju i ovo su moji rezultati

Prva iskustva često možemo nazvati traumatičnim iskustvima o čemu god da je riječ.

Sjećam se mog prvog iskustva sa depilacijom bikini zone i vjerujte mi – žene mogu izdržati sve. Na taj osjećaj se nisam mogla dovoljno pripremiti i na ljestvici neugodnih tretmana koje sam isprobala zauzima visoko mjesto broj 2.

To me i vodi do dijela kada sam prvi put isprobala fotoepilaciju u NoVello Tuzla. 

Skeptična nakon “traume” sa klasičnom depilacijom usudim se zakazati za fotoepilaciju. Ide ljeto i mislim ja u glavi: “Ko će izdržati silnu iritaciju od brijača i svakodnevno brijanje?!”. Cijena je bila dodatni plus jer mi se učinila sasvim prihvatljivom ako će dati rezultate koje su promovisali.

Ukoliko ste nestrpljivi kao ja i mrzite se naručivati za termine kod frizera, kozmetičara, zubara i sl. onda će vas usrećiti to što svoj termin u NoVello centru dobijate prilično brzo. Ljubazno osoblje vas već prilikom telefonskog poziva prilično uputi u dalje korake. To je konkretno značilo da trebam doći na probni termin kako bi provjerili da li sam uopšte kandidatkinja za fotoepilaciju tj. da li imam neke alergije ili reakcije koje bi mogle izazvati negativne rezultate.

Otišla sam na probni tretman koji je potpuno besplatan i dalje dobila detaljne upute pred fotoepilaciju bikini zone. Uputa je bila da se nikako ne izlažem suncu prije tretmana i da to ne radim nakon njega. Također, kazali su mi kako bi kožu trebala dodatno njegovati kako bi bila nahranjena i spremna za ovaj proces.

Na dan moje “psihoterapije” odnosno moje fotoepilacije mogu samo reći – ja se u svom životu nikada nisam tako kvalitetno ispričala sa nepoznatom osobom. Naravno, kada sam legla na krevet za fotoepilaciju ljubazna djevojka koja mi je radila tretman namjestila me kako bi mi bilo udobno i dala zaštitne naočale te, započela proces. NE BOLI. Znam da je to svima uvijek prvo pitanje. Pomalo pecka, istina. Ipak, to nije ni približno bilo kojoj drugoj boli koju izaziva depilacija i trakice. Ono što se može desiti jeste da osjetite miris zapaljene dlačice ali to je samo slučaj ako ste ih “previše” pustili da narastu. Dovoljno je pustiti dlačice da narastu par milimetara. Po završetku tretmana namažu vas emulzijom i to je to. Vi ste se ispričali, odmorili i riješili dlačica na duži period.

Kada se vide oni pravi rezultati tretmana?

Ovo su me pitale sve moje prijateljice jer ja naravno u svemu probijam led.

Prvih 7 dana dlačice izrastu brže nego inače i prva misao mi je bila da sam opet bacila pare. Međutim, naravno da nisam sve na probnom terminu saslušala pažljivo pa sam ponovo dobila informaciju da to nisu nove dlačice nego stare i urasle koje je tretman “izgurao” vani. Između desetog i dvadesetog dana sve dlačice su otpale a koža je potpuno glatka.

Više od mjesec dana ste bez dlačica a ako neka slučajno izraste potpuno je tanka i svijetla.

U ovom momentu već zakazujem naredni tretman jer je potrebno ponavljanje tretmana kako biste održavali tu svilenkastu kožu bez napasti zvanih dlačice.

Mirne duše vam mogu reći kako je ovaj tretman otkriće mog života i da ne znam kako sam sve ove godine i putovanja na ljetovanja preživjela bez njega.

Vraćam se na početka priče. Iako je većina prvih iskustava loša ovo je dokaz da ne mora biti.

 

NoVello pronađite na adresi Maršala Tita br. 2. u Tuzli ili ih pozovite na 061 75 20 20
E-mail: tuzla@nomasvello.ba

 

 

 

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button