ArhivaLifestyleU fokusuZanimljivosti i zabava

Knjige i hladni dani: Za vas smo izdvojili 5 najboljih naslova istaknutih autora










Izdavačka kuća “Buybook” u toku 2019. godine objavila je više od pedeset naslova. Poseban uspjeh postigli su domaći autori – dobitnici istaknutih književnih nagrada.

U preostalim hladnim mjesecima pred nama, dok se magla zadržava na prozorima, čitanje knjige postaje novi ritual. Nema ništa ljepšeg nego popuniti ove tmurne dane sa poučnim knjigama.

U razgovoru sa Harisom Alićem voditeljem izdavačke kuće Buybook izdvojili smo od 5 najboljih i najčitanijih naslova u prethodnoj godini, koji su obavezna preporuka svim ljubiteljima dobre knjige.

1. mjesto zauzima najtraženija knjiga od Elif Šafak, jedne od najčitanijih autorica današnjice, pod naslovom  “10 minuta i 38 sekundi u ovom čudnom svijetu”.

2. mjesto roman Nobelove nagrade za književnost 2018.godine Poljakinje Olge Tokarczuk, “Bjeguni”.

3. mjesto Tarik Đođić“Divojka”, njegova nova zbirka.

4. mjesto, Lucija Berlin, njena knjiga je dospjela na vrh liste bestselera New York Timesa, a to je “Večer u raju”.

5. mjesto zauzimaju dvije knjige, Darko Cvijetić “Schindlerov lift”, dobitnik je “Kočićevog pera”, a u izboru je i za književnu nagradu “Fric” koja će treći put po redu biti dodijeljena u januaru ove godine i “Bukača” Martine Mlinarević jedna je od najtraženijih domaćih naslova u prethodnoj godini.

Izdavačka kuća “Buybook” i ove godine bila je jedan od izlagača na zagrebačkom sajmu knjiga Interliber, kao i na beogradskom sajmu gdje je izlagala kao jedan od članova zajednice izdavača/nakladnika iz Bosne i Hercegovine.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button