SvijetZanimljivosti i zabava

Penzionerima u Japanu daju ”nemoralnu” ponudu samo da se maknu sa ceste










JAPANSKA policija starijim vozačima nudi popust na juhu od rezanaca ukoliko dobrovoljno vrate svoje vozačke dozvole, obećavajući im jeftiniju ramen juhu u zamjenu za veću sigurnost prometa.

“Nemoralna” ponuda stigla je nakon niza automobilskih nesreća s fatalnim ishodom što su ih prouzročili vozači stariji od 75 godina, a u Japanu ih je oko 4,8 milijuna.

Nadajući se da će među japanskim seniorima prevagnuti želja za finim i jeftinijim obrokom, policija u središnjoj prefekturi Aichi u petak je vozačima iznad 75. ponudila popuste u lokalnom lancu restorana.

Stariji vozači koji odluče predati vozačke dozvole od policije će dobiti potvrdu koju će predočiti kada budu naručivali obrok od rezanaca i pritom dobiti popust od 90 jena.

Prošli mjesec u Yokohami je poginuo šestogodišnji dječačić, a 11 osnovnoškolske djece je ozlijeđeno kada ih je osamdesetsedmogodišnji vozač kombijem ‘pokupio’ pred osnovnom školom.

U ožujku su u Japanu uvedene nove provjere, odnosno kognitivni testovi za vozače koji su navršili 75, a žele produljiti vozačku dozvolu.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button