Lifestyle

2. Konferencija “Škole za mir” u Tuzli: Ljubav i tolerancija među mladima










II Konferencija “Škole za mir” održaće se u ponedjeljak, 31. maja 2016. godine u Tuzli, u Domu mladih, sa početkom u 12:00 sati. Konferencija je dio projekta “Škole za mir”, a u organizaciji OŠ “Brčanska Malta”.

Na konferenciji učestvuju OŠ “Brčanska Malta” Tuzla, OŠ “Nikola Tesla” Novi Sad, Clinton Primary School, Kenilworth, UK, NGO “Sana”. Konferencija je pod pokroviteljstvom Fonda za otvoreno društvo Sarajevo, Pedagoškog zavoda TK i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Možda će Vas zanimati i:

Cilj Konferencije je okupljanje sudionika na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini, kako bi se prezentirale dosadašnje aktivnosti i razmjenila iskustva u realizaciji projekta “Škole za mir”.

Konferencija je usklađeni trud velikog broja ljudi, kako bi se došlo do promjene u praksi, politika, ideja i vrijednosti koje izazivaju nejednakost, netoleranciju i isključivanje. Promocija je aktivizma koji doprinosi donošenju promjena.

Projekat je osmišljen prije pet godina, a riječ je o mreži škola koje šire ljubav, toleranciju i mir među mladima. Cilj je proširiti razmišljanja, prihvatiti različitosti, kao i motivisati škole za aktivno učešće u planiranju budućih aktivnosti.

Na Konferenciji je osiguran prostor za otvoreni razgovor i prezentaciju aktivnosti i dobrih primjera iz prakse, koji uz mobilizaciju i uključivanje svih sudionika mogu pridonijeti promoviranju mira, tolerancije, ljubavi i prijateljstva.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button