BiH

Gradačac se priprema za doček gostiju na 51. Sajam šljive










Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive bit će održan od 28. do 31. augusta u Gradačcu, gdje će se na 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora predstaviti oko 300 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Voditelj Turistučkog ureda Tursitičke zajednice grada Gradačca koja je organizator 51. Sajma šljive Amir Pašalić naveo je da su u toku završne pripreme za najznačajniju gradačačku manifestaciju.

Možda će Vas zanimati i:

– Uređuje se sajmište, postavljaju i brendiraju štandovi. Ove godine očekujemo da će izlagači i posjetioci imati ljepši ambijent i ugodniju atmosferu na sajmištu. Renoviran je krov sportske dvorane i uređna konferencijska sala. Ulažemo dodatne napore da imamo što zanimljiviji i sadržajni izložbeni prostror za poljoprivrednu opremu i mehanizaciju, jer je prethodnih godina vladalo veliko interesovanje posjetilaca za taj sektor – rekao je Pašalić.

Organizacioni odbor 51. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljivena na posljednjoj sjednici je konstatovao da sve pripreme za održavanje sajamske manifestacije teku po planu. Posljednji radovi na uređenju grada su u toku, posebna pažnja posvećuje se uređenju kompleksa Starog grada i sajmišta gdje se očekuje dolazak velikog broja gostiju i zvaničnika na svečanu ceremoniju otvaranja gradačačkog sajma.

Gradonačelnik Edis Dervišagić pozvao je građane Gradačca da, kao i prethodnih godina, budu dobri domaćini i zajedno sa gostima uživaju u sajamskim danima.

Sajam šljive će ponuditi brojne popratne sadržaje i niz stručnih i naučnih skupova. Bit će to prilika za poljoprivredne proizvođače i prerađivače hrane i pića da predstave prednosti i dostignuća u ovoj privrednoj grani.

Osim predstavljanja poljoprivrednih i prehrambenih artikala, cilj Sajma je nastaviti promociju privrede i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button