Kada se dogodi da u kućanstvu ostane pokoja kriška starog hljeba, topli sendviči su najbolji način da se taj problem riješi, a hljeb ne morate bacati.
Ovi fini zalogaji se mogu napraviti na doista puno načina, od onih najjednostavnijih (šunka+sir) do onih malo složenijih. Okus toplih sendviča također može biti dobar, odličan i fantastičan. E pa da bi topli sendviči doista bili fanstastični sa velikim ‘F’, treba se malo potruditi oko sastojaka i pripreme.
Vaši ukućani biti će oduševljeni. Iako puno češće od ovoga radimo tople sendviče od peciva u tosteru, ovakvim načinom pripreme možete doista napraviti nesvakidašnju deliciju.
Da bi topli sendviči bili još okusniji dobro je hljeb kao podlogu premazati kombinacijom umaka na bazi rajčice, senfa i majoneze. Nadjev ovih fantastičnih zalogaja čini kombinacija šunke, prženih šampinjona, kiselih krastavčića i svježe rajčice. Naravno da je debeli sloj sira obavezan. Malo vlasca, malo češnjaka i jedno umućeno jaje preko svega i dobili ste savršenstvo koje može biti i večera, i laganiji ručak ili pak zakuska za goste.
POTREBNO:
- 8 kriški starog hljeba
- 200 ml tekuće rajčice
- 3 kašike senfa
- 3 kašike majoneze
- sol, biber
- 200 g tanko rezane šunke
- 300 g ribanog sira (mozzarela, gauda…)
- 2 manje svježe rajčice
- 250 g šampinjona
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 jaja
- 1 kašičica češnjaka u granulama
- 1 kašika sjeckanog vlasca
PRIPREMA:
- Narezati kruh na šnite.
- Šampinjone očistiti i narezati na manje komadiće pa ih na brzinu ispržiti u tavici na malo ulja. Kada ispari sva tekućina posoliti ih i posipati vlascem i sa malo čenjaka u granulama.
- Rajčicu narezati na male kockice, kao i kisele krastavčiće.
- Jaja umutiti vilicom pa posoliti i popapriti.
- Pomiješati u posudici tekuću rajčicu, majonezu i senf. Posoliti, popapriti te po potrebi i ako želite dodati mrvljeni čili. Tom mješavinom premazati svaku šnitu kruha koju ste prije toga složili u veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Složiti na svaku šnitu kruha salamu pa posipati sve sirom.
- Preko sira staviti pržene šampinjone, rajčicu i krastavce.
- Preko svega pažljivo žlicom rasporediti umućena jaja.
- Peći u pećnici na 200C 10-15 minuta. Topli sendviči su gotovi kada se sir otopi i kafa postanu zlaćani i hrskavi.
Prijatno!
Izvor: recipeci.com