Crna hronika

Bačeni pepeo zapalio tri automobila u Mostaru

Velika materijalna šteta nastala je u požaru koji je u mostarskom naselju Rudnik zahvatio tri parkirana vozila, a po prvim informacijama prikupljenim istragom, plamen je nastao od pepela koji je neko odbacio u kontejner s otpadom, pišu Nezavisne novine.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da su pokrenuli istragu, nakon što je zasad nepoznata osoba, po svemu sudeći sasvim slučajno, izazvala ovaj nesvakidašnji požar.

Možda će Vas zanimati i:

“Po informacijama kojima zasad raspolažemo, nepoznata osoba je u kontejner s otpadom istresla lug iz peći za grijanje”, kazali su iz policije.

Iskre su potom, kako se vjeruje, zapalile i odloženu kartonsku ambalažu, a po nesreći, puhao je i jak vjetar, pa se vatra brzo proširila iz kontejnera i na obližnje rastinje.

“Potom je vatra zahvatila tri parkirana automobila. Veća materijalna šteta nastala je na BMW-u, audiju i sitroenu. Od toga, dva vozila, i to BMW i audi, gotovo su u potpunosti izgorjela”, rečeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Požar su lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Mostar, a uviđaj su obavili pripadnici lokalne policije, kao i inspektor za protivpožarnu zaštitu. Istraga je u toku.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button