BiznisLifestyle

(FOTO) Belamionix otvorio svoju prvu poslovnicu u Tuzli













Pred velikim brojem naših sugrađana, danas je svečano otvoren novi moderan hipermarket, prvi objekat Belamionixa u Tuzli. 

Kako je kazao direktor Belamionixa Sejfudin Suljić, uprava ovog bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca ispred sebe postavila je zadatak da po prihvatljivim cijenama građanima Tuzle ponude još jednu mogućnost za izbor.

Možda će Vas zanimati i:

Ovim objektom na određeni način će se pojačati konkurencija trgovačkih objekata u Tuzli, a glavni benefit takvog odnosa mogu očekivati upravo građani.

“Zdrava konkurencija je svugdje poželjna. Ona nas tjera da budemo bolji u smislu usluge i pristupačniji kada su cijene u pitanju”, rekao je Suljić.

U svom obraćanju pred prisutnim posjetiocima ovog hipermarketa, premijer TK Bego Gutić je predstavnicima Belamionixa čestitao na poslovnom uspjehu i zaželio mnogo sreće u poslovanju te izrazio očekivanje da se firma i dalje širi na teritoriju cijele BiH.

“U skladu sa opredjeljenjem Vlade TK da podržava razvoj domaćih kompanija, zadovoljstvo nam je vidjeti da i kompanija Belamionix polako ali sigurno gradi i proširuje svoje kapacitete, te da s pravom nosi epitet jedne od vodećih trgovačkih firmi na području BiH. S tim u vezi, posebno nam je drago što će upravo domaća kompanija obogatiti ponudu ovog impozantnog kompleksa Mellain centra u Tuzli”, rekao je premijer Gutić.

Vrijednost ove investicije je oko 7 miliona KM i realizirana je vlastitim snagama kompanije Belamionix. Ukupno posmatrano, hipermarket u Mellain Centru je 23. po redu poslovnica ovog trgovačkog lanca, a 12. na području našeg kantona. 

Otvaranje objekta rezultiralo je otvaranjem novih 60-tak radnih mjesta, od ukupno oko 600 uposlenika koliko je zaposleno u ovom bosanskohercegovačkom trgovačkom lancu.

Za prvih hiljadu kupaca Belamionix je obezbijedio poklone,  dok su svi učestvovali u izvlačenju vrijednih nagrada.

(Foto: Azur Salihović)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button