KulturaU fokusu

Art kamp Lukavac: Mjesto okupljanja umjetnika iz BiH i regiona (FOTO)










Art Centar Lukavac organizovao je 9. Art kamp, koji se održao u ambijentu Planinarskog doma Svatovac u periodu od 29.7. do 1.8.2019. godine.

Art Kamp je proizašao iz Likovne kolonije Svatovac koja je okupljala isključivo likovne umjetnike. Mijenjajući koncept rada, već drugu godinu Kamp služi kao platforma fotografima, muzičarima, producentima i glumcima iz BiH i regiona. Fokus Kampa je na afirmaciji stvarlaštva mlađe generacije autora.

“Imamo ukupno 30 učesnika, s tim što imamo dvojicu Italijana: jedan je restaurator, a drugi strip crtač. Ostali su iz raznih gradova Bosne i Hercegovine: Tuzla, Lukavac, Ljubuški, Mostar, Dervente, Sarajeva, Bihaća koji su rezultate svojih dnevnih aktivnosti prezentirali publici u večernjim satima na Planinarskom domu Svatovac”, istakla je za Radio Kameleon Sanja Horić, PR Kolonije.

Možda će Vas zanimati i:

Prema njenim riječima, malo se ulaže u ovakve aktivnosti. Na Kampu je bilo mnogo kvalitetnih i talentovanih pojedinaca koji su na svojim poljima interesovanja ostvarili velike svjetske uspjehe. U tome se ogleda i značaj Kampa koji ih je sve okupio na jednom mjest kako bi zajedno razmijenili iskustva.

“Ljudi tu dolaze iz okolnih mjesta kako bi predstavili drugima ono što je bitno da se pokaže u okviru njihovog zanimanja: film, muzika, slikarstvo, fotografija… Naprave se dugoročne konekcije, stvore se prikateljstva koja mogu trajati dugo. Ovo je puno više od same Kolonije.”, dodala je Horić.

Krajni produkt Kolonije jeste zajednička izložba kao i svih prethodnih godina, čiji će datum biti poznat naknadno. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Fabrika cementa Lukavac, a za više informacija o aktivnostima Art kampa pratite fb page Art Centar Lukavac.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button