Sport

RK Gračanica: Dok drugi “kuhaju”, mi ne damo obraz!










Rukometaši Gračanice četvrti su putnik u niži rang, nakon Igmana, Slobode i Gradačca.

No, dok drugi “kuhaju” o svom opstanku, namještaju utakmice, a Rukometni savez BiH šuti, u ovom klubu svjesni su da sami snose najviše krivice.

Možda će Vas zanimati i:

Kuhinja radi svoje

“Bit ću realan. Imali smo loše pripreme i dosta povreda na početku, te ostali bez boda u prva četiri kola. Uspjeli smo se vratiti na pravi kolosijek, ali domaći porazi smanjili su naše šanse za opstanak. Jasno je da neki klubovi moraju ostati i da ‘kuhinja’ odlično radi. Čeliku čestitam na trijumfu u 29. kolu jer nas je zasluženo pobijedio, a mi svijetla obraza odlazimo u niži rang”, kaže potpredsjednik Gračanice Nedim Musić i nastavlja:

“Nismo se bavili malverzacijama, kao Krajina i gospodin Emir Dautović, koji nas je poklopio u svakom meču kako suđenjem, tako i utjecajem na delegiranje kod naivnog komesara Amira Zahirovića, koji ne znam po čijem nalogu radi. Očito da nam je bilo određeno da ispadnemo, a da je bilo sve pošteno, mi bismo u posljednjem kolu igrali za opstanak, no nisu nam dozvolili. Gračanica je klub svijetle tradicije i nikome nije dužan. Ni Savezu ni igračima, ni dobavljačima, a nekim klubovima se dugovi tolerišu već godinama i to u nenormalnim iznosima.”

On smatra da su 28. i 29. kolo na površinu izbacili sve nečasne radnje.

“Očito da je Dautoviću sve dozvoljeno. Pa nerealni su rezultati u Cazinu da Krajina nadigra dvije prvoplasirane ekipe prvenstva Izviđač i Vogošću, ali neka je njima na čast. Oba kluba sigurno tu vide svoju korist, ali na ovaj način sebi prave neprijatelje”, govori Musić i ističe da njegova ekipa neće ni u kom slučaju pustiti da ih sarajevska Bosna olako pobijedi u posljednjem kolu.

Ne damo obraz

“Ako Bosna bude bolja od nas, neka pobijedi, ali želimo da se časno i pošteno oprostimo. Ako Bosna bude igrala kao Sloga, Maglaj, Zrinjski, onda neka nosi bodove, ali poklona i prodaje nema. Ne damo svoj obraz, kao što su to učinili neki drugi klubovi iz vrha”, završio je Musić.

Izvor: oslobođenje.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button