SportU fokusu

Tuzlanski rivali spremni za “drugo poluvrijeme”: Ko će u polufinale Kupa BiH? (FOTO)










Revanš utakmica četvrtfinala fudbalskog Kupa BiH između dva gradska rivala, Slobode i Sloge Simin Han na rasporedu je ove srijede na Tušnju. Prva utakmica završena je bez golova, pa tako oba tima gaje nadu da prođu u polufinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

“Nemamo povrijeđenih igrača, svi smo zdravi, igramo sa svega 13-14 igrača, nemamo neki široki roster, ali momci su to odlično iznijeli. Kakav god sutra bude rezultat, ovi momci su vrijedni respekta i svake pažnje”, istakao je trener Sloge, Darko Vojvodić.

Prvotimac Sloge, Stanko Ostojić na današnjoj je zajedničkoj konferenciji za medije istakao da njegov tim očekuje vrlo neizvjesna utakmica.

“Pokazalo se u prvom susretu da su to izjednačene ekipe. Mislim da će odlučiti nijanse i smatram da trebamo čekati šansu da postignemo pogodak. Nadamo se da ćemo mi imati više sreće”, rekao je Ostojić.

Sloboda se nakon poraza od Zrinjskog okreće ovoj utakmici protiv Sloge. Slavko Petrović svojim je igračima jučer dao slobodan dan, a danas će Crveno-crni odraditi prvi trening nakon utakmice u Mostaru.

“Mi smo za deset dana odigrali četiri utakmice. Umor je tu, imali smo i par igrača koji su u ovom brzom ciklusu pokleknuli. Ova utakmica će sigurno biti slična prvom meču. Nadam da ćemo se boriti sa istim angažmanom kao u Simin Hanu i očekujem da ćemo proći u polufinale”, kazao je Petrović.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica po teškom terenu, ali smo svjesni šta dobijamo prolazom u polufinale. Malo smo se osvježili i spremni smo za utakmicu. Biće teško, ali mislim da imamo snage i mogućnosti da ostvarimo povoljan rezultat”, rekao je prvotimac Slobode, Amer Osmanagić.

Utakmica Sloboda – Sloga igra se u srijedu od 13 sati. Ne zaboravite, do ulaznica možete u samo nekoliko koraka, jer Kameleon vas vodi na tuzlanski derbi.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button