ArhivaLifestyleU fokusu

EMA I MELIKA SE OKUŠALE U VODITELJSKOM POSLU: Obilježen Socijalni dan širom Evrope!










Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini danas je organizovala Socijalni dan. Srednjoškolci širom Evrope zamijenili su školske klupe za radna mjesta.

Projekat se implementira sa ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranja zdravije lokalne zajednice saradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca.

Ema Sedić, učenica II – a razreda Gimnazije Ismet Mujezinović i Melika Jogunčić, učenica III – b Gimnazije Meša Selimović, danas su bile naše kolegice, uposlenice Radio Kameleona.

Ponosni smo što smo imali priliku raditi s ovim divnim djevojkama koje su pokazale veliko interesovanje za radijski posao.

Evo šta su one rekle o svom Socijalnom danu provedenom s nama:

“Danas se obilježava Socijalni dan. Dan kada mi srednjoškolci ne idemo na nastavu nego na radna mjesta. Mi smo danas zaposlenice Radio Kameleona. Kroz par sati rada stekli smo i znanje i iskustvo koje će nam kasnije pomoć u daljem radu.

Susrele smo se sa nekim stvarima koje do sada nismo imali priliku vidjeti niti sa njima raditi.

Upoznali smo tim ljudi koji odiše pozitivnom energijom i koji nam je ovaj radni dan učinio zanimljivim, te na najbolje moguće načine pokušali prenijeti svoje do sada stečeno znanje i iskustvo.

Ovim putem im se zahvaljujemo što su nas na jedan dan primili kao članove njihovog tima, to jeste njihove porodice”, rekle su Melika i Ema.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button