SportU fokusu

Ni borba ni želja nisu bili dovoljni: Sloboda izgubila dva boda! (VIDEO)










Oslabljena Sloboda danas je na Tušnju, u 14. kolu Premijer lige BiH dočekala ekipu Krupe. Susret je završen rezultatom 2:2, iako su Tuzlaci imali sigurnu prednost od 2:0.

Crveno-crni su na ovom susretu nastupili bez šest standardnih igrača, ali su i ovako “skrpljeni” pokazali zavidan nivo borbenosti i želje. To se isplatilo već u 6. minuti kada je Krpić odlično reagovao na centaršut Todorovića, te glavom matirao gostujućeg golmana.

Gosti su potom bili bolji tim, prijetili mnogo češće, a tako su ušli i u drugo poluvrijeme. Međutim, na startu istog Sloboda je udvostručila vodstvo preko Smajića i tada da su Tuzlaci bili na dobrom putu da pobjedom prekinu “crni niz”.

Krupa je u nastavku zaigrala još bolje i angažovanije te su preko svog junaka Koljića postigli dva gola. Prvo u 72. minuti, a drugi put u 85. minuti. U oba navrata Koljić je pokazao da je jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH.

Unatoč bodu, Sloboda je preskočila Čelik i trenutno se nalazi na 10. mjestu, a u narednom kolu Crveno-crni dočekuju ekipu Viteza. Sa druge strane, Krupa je domaćin Zrinjskom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button