Valter Tuzlanski

Barbarezu ugovor na četiri godine, Hasagić također u stručnom štabu










Sergej Barbarez uskoro će biti ozvaničen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez (52) bit će imenovan za novog selektora nacionalnog tima. Pregovori s predsjednikom krovne kuće bh. fudbala Vicom Zeljkovićem su bili uspješni i preostalo je da se dogovore sitnice prije nego što Barbarez zvanično zamijeni Savu Miloševića na klupi reprezentacije.

Možda će Vas zanimati i:

“Tačno je da je Sergej Barbarez najbliži mjestu selektora”, potvrdio je za SportSport Vico Zeljković uz dodatak da će mu desna ruka, odnosno spona između ekipe i stručnog štaba biti Emir Spahić.

SportSport saznaje da će Barbarez s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine vjerovatno potpisati ugovor na četiri godine. Dobit će odriješene ruke da stvori novi nacionalni tim kojem bi cilj bio odlazak na veliko takmičenje.

Zeljković je sa saradnicima odlučio dati Barbarezu povjerenje na druže staze i Sergej će, ukoliko se ne desi čudo, staviti potpis na četverogodišnji ugovor.

Tako će se ispuniti želje velikog broja navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su godinama prizivali legendu bh. fudbala na mjestu selektora.

Saradnici Barbarezu, pored Emira Spahića, trebali bi biti Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović, a u stručni štab nacionalnog tima vraća se i Kenan Hasagić koji će sa Sinišom Mrkobradom raditi kao trener specijalista.

Dugoročni potpis ugovora sigurno ohrabruje. Barbarez će imati priliku da pokaže šta zna i vidjet ćemo kako će se 52-godišnja legenda snaći u svom prvom trenerskom poslu.

Barbarez je apsolutna ikona reprezentacije BiH

Sergej Barbarez je apsolutna ikona fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i čovjek koji izaziva veliko poštovanje.

Dres nacionalnog tima Sergej je prvi put obukao 1998. godine. Nastupao je za reprezentaciju osam godina i u 47 nastupa postigao je 17 golova.

Kao fudbaler Barbarez iza sebe ima ogromno iskustvo. Karijeru je započeo u Veležu, a zatim odlazi u Njemačku gdje je nastupao od 1992. do 2008. godine kada je okončao karijeru.

Ime u ovoj zemlji počeo je sticati u ekipi Hannover 96, igrao je zatim za Union Berlin, Hansu iz Rostoka, Borussiju iz Dortmunda, HSV, te Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Bundeslige i ostavio je dubok trag u Njemačkoj.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button