BiHU fokusu

HLADNI TALAS STIŽE U BIH: Očekuju se obilni pljuskovi i snijeg










Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za vikend jer se očekuju obilne padavine u Hercegovini i na jugozapadu BiH, te jaki udari južnog vjetra u cijeloj BiH.

Upozorenje se izdaje za vremenski interval od subote 3. novembra u 3.00 sata do nedjelje 4. novembra 6.00 sati.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda napominju da je prognozirana količina padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima BiH od 30 do 60 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 80 litara.

Udari vjetra južnog smjera kretaće se od 40 do 65 kilometara na sat.

U subotu uveče i tokom noći na nedjelju udari juga na zapadu i jugozapadu BiH i u djelimično u centralnim predjelima mogu biti i do 75 kilometara na čas.

subotu oblačno vrijeme. Prijepodne kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne ili večernjim satima sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu i sjeveroistoku Bosne od 16 do 22 °C.

nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavom bez padavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 18 do 24 °C.

Na planinama se očekuje i snijeg.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button