ServisiTuzlaTuzlanski kanton

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz porast temperatura










U Bosni prijepodne je bilo pretežno oblačno. Od sredine dana oblačnost se postepeno smanjivala. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 5; Bihać 13; Gradačac 15; Sanski Most i Sokolac 16; Doboj i Ivan Sedlo 17; Banja Luka, Bijeljina, Tuzla i Zvornik 18; Livno, Prijedor i Sarajevo 19; Bugojno i Drvar 20; Zenica 21; Neum i Široki Brijeg 22; Trebinje 23; Mostar 25 i Stolac 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša ili lokalni pljusak se prognoziraju uglavnom na području Krajine i jugozapadu Bosne, a rijeđe u centralnim područjima i Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Tuzli će biti pretežno vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH



Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button